MİLAS

07-04-2021 08:41
MİLAS
 Milas Muğla ilinin ikinci büyük yerleşim bölgesidir. Sodra Dağının eteklerinde kendi adıyla anılan ova üzerinde kurulmuştur. Arkeolojik araştırmalara göre kentin kuruluşu İ.Ö 1.bine kadar uzanmaktadır. Adını rüzgarlar tanrısı Ailos´un soyundan gelen Mylasos´dan alan Milas, önce Karia´nın sonra Menteşe Beyliği´nin başkentliğini yapmıştır.

 
Milas´ın antik ismi Mylasos ya da Mylasa´dır. Tüm Karia´nın ulusal tanrısı Zeus Karios Mabedi´nin yer aldığı Milas, Kariaların haç yeri durumunda idi . Her yanı mermerlerle kaplı olan kent, haklı olarak "Mabetler Şehri" adını almı?tır Kesintisiz 3 bin yıllık kültür birikiminin izlerini Milas´ın her yerinde görmek mümkündür. Milas´ın sınırları içinde 27 antik kentin kalıntıları vardır.
 
Bunlardan İasos, Labrabda, Euromos ve Heraklia ziyaret edebilecek olanlarıdır. Ayrıca Milas başka tarihi değerlere de sahiptir. Milas sırasıyla Karia, Bizans, Selçuklu, Menteşe Beyliği ve Osmanlı Uygarlıklarını yaşamıştır. Milas Ege Deniz´inin iki önemli körfezi olan Gökova ve Mandalya Körfezi´ndeki kıyılarıyla yat turizmi açısından önemli bir konuma sahiptir. Kaptan Cousteau buraları gördükten sonra "Dünyada cennet arayan Gökova´da bulur" demiştir. Uluslar arası Milas Havaalanı Milas´a ulaşmanın en kolay yoludur.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.