TURUNÇ

07-04-2021 08:41
TURUNÇ

'' Güzellik insanın bakışından kaynaklanır. Ne ki insanın bakışı da doğadan kaynaklanır.''

Ünlü Astrofizikçi Hubert Reeves'e ait bu dizeler bitkilerin ve meyvelerin doğanın dengesinin önemli bir parçası olduğunu ve yüzyıllardır insanların beslenmek, şifa bulmak için doğadan nasıl esinlendiğini, faydalandığını anlatır.

Turunç ; anavatanı Çin olarak bilinir. Tüm narenciye türlerinin atasıdır. Baharda çiçekleri ,kış aylarında hiç dökmedikleri yaprakları, üzerinde ki turuncu meyveleri ile adeta büyüleyen, eski ve yeni meyvesini aynı dalda tutan tek meyvedir turunç.

Mitolojide ve Anadolu Efsanelerinde bolca rastladığımız turunç Akdeniz halkının gözünde yakışıklı Limon Prensi ve güzeller güzeli Portakal Prensesinden doğan bir yavrudan başkası değildir.

İçerdiği birçok vitaminin yanı sıra şifa kaynağı olan turuncun suyunun sakinleştirici özelliği olduğu, sindirimi kolaylaştırdığı ,kabuklarının, yağının idrar söktürücü olduğu, mide ağrılarını azalttığı, macun ve reçelin de afrodizyak etkisi bulunduğu bilinmektedir.

Turunç ; günümüzde her ne kadar hakettiği değeri görememiş olsa da biz tamamen doğal ve organik olarak ürettiğimiz turunç ürünlerimizi sizlerle buluşturup onu hakettiği yere getiriyoruz....
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.